Området

Notodden Lufthavn ligger i hjertet av Telemark, og innen en times reising er du på høyfjellet, i skjærgården eller i nærheten av noen av landets mest bærekraftige industriområder.

Logo-element Notodden Lufthavn

Vestfold og Telemark

1. januar 2020 ble fylkene Vestfold og Telemark slått sammen, og det har gitt regionen unike muligheter. Som turist er du velkommen til å se og oppleve høye fjell, historiske og kulturelle skatter og et mangfold i befolkningen.

Dette mangfoldet bærer også næringslivet preg av, og her finner du tunge industrigiganter som Hydro og Eramet, og i regionen ligger også Kongsberg-bedriftene kort vei unna. Området er kjent for sin gründervirksomhet, og stadig flere velger å flytte hit eller bli boende. Nå har også Google fått øynene opp for Vestfold og Telemark, og har kjøpt tomten Gromstul nord for Skien. Her er det store planer for et datalagringssenter.

En region til glede og inspirasjon

Vår region har en historie som er kjent langt utenfor landet. Personligheter som Sondre Nordheim og Henrik Ibsen har satt Norge og Telemark på kartet, og skisporten Telemarks-kjøring har fått sin renessanse. Enten du er innbygger, tilflytter eller besøkende, så er mulighetene uendelige.

Det arrangeres årlig festivaler som Dyrsku’n, Countryfestival, Matfestivaler, Bluesfestival, Fjordfest, Shantyfestival, og mye, mye mer. Kulturarrangementer, attraksjoner og storslått natur er bare noe av det man kan oppleve en kort reisevei unna Notodden Lufthavn.